A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy sütőformát.
Az almákat közepes kockákra felvágjuk, majd ráöntjük a citromlevet, hogy ne barnuljanak meg. A zabot egy aprítóban lisztes finomságúra daráljuk.
Egy tálba öntjük a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat, majd hozzáadjuk a ledarált zabpelyhet és összekeverjük. Félretesszük.
Egy nagy keverőtálban elkezdjük kihabosítani a vajat és a cukrot (kb. 3-4 perc habosítás), majd hozzáadjuk a vaníliaaromát, a sót és a citromhéjat. A kézimixerrel belekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat egyenként és alaposan elkeverjük. (Nagyon fontos, hogy csak akkor adjuk hozzá a következőt, amikor az első tojást már teljesen beledolgoztuk.)
A keverékhez hozzáadjuk az összekevert száraz hozzávalók felét, jól összedolgozzuk, majd hozzáadjuk az almalevet vagy vizet, az aprított magvak felét és a maradék száraz hozzávalókat és teljesen összedolgozzuk.
A masszára beleborítjuk a kockára vágott almát és összeforgatjuk. Egy sütőformába öntjük és elegyengetjük, a tetejére rászórjuk a maradék magvakat. 180 fokon 30-35 perc alatt készre sütjük.
Nézzétek meg, hogyan készül az almás zabpelyhes kevert süti
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.