Az almás-diós kevert süti elkészítéséhez az almát lereszeljük, kinyomkodjuk a levét.
A tojást kikeverjük a cukrokkal. A sütőport összekeverjük a liszttel, a kávéval ( ez elhagyható) és a dióval, majd az almával elkevert cukros tojáshoz adjuk és jól összeforgatjuk.
Sütőpapírral kibélelünk egy 20×30 cm-es tepsit, és belesimítjuk a tésztát.
200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük a süteményt. A sütés vége felé letakarjuk alufóliával, a végén tűpróbával ellenőrizzük.
A csokimáz elkészítéséhez vajat a csokoládéval felolvasztjuk a mikróban, simára keverjük, és bevonjuk vele a kihűlt süteményt. Megszórjuk mandulapehellyel, majd dermedés után kockákra vágva kínáljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a csodafinom almás diós kevert sütemény csokimázzal
Megjegyzés
Gyorsan elkészíthető, finom sütemény, amit a kávé tesz különösen finommá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.