Az élesztőt egy kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd a maradék cukrot és tejet összegyúrjuk a liszttel, a tojássárgájával, az étolajjal és a sóval, és tésztát dagasztunk belőle. Letakarva, meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük. Ha a tészta megkelt, átgyúrjuk, és kb. 60x40 cm-es nagyságú téglalappá nyújtjuk.
A tojásfehérjét vízgőz felett félig felverjük, majd tovább verve kanalanként hozzáadagoljuk a porcukrot és fényes, nem túl kemény habbá verjük. Ezután összeforgatjuk a kókuszreszelékkel és a keményítővel.
A tészta felére hosszában rákenjük a kókuszos habot, megszórjuk a feldarabolt csokoládéval, az üresen hagyott részt pedig ráhajtjuk a töltelékre. Az így kapott tésztából egy éles késsel vagy pizzavágóval kb. 2 cm-es csíkokat vágunk, a csíkokat megcsavarjuk, és feltekerjük csigaformára.
A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, lekenjük enyhén felvert tojással, és további fél órát kelesztjük. 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.