A margarint kockákra vágjuk, vastag aljú fazékba tesszük. Hozzáadjuk a cukrot és a kakaóport, alaposan elkeverjük. Majd felöntjük a tejjel és folyamatos kevergetés mellett felfőzzük.
Amint felforrt, levesszük a tűzről, majd belekeverjük a darált kekszet és a rumaromát. Alaposan összedolgozzuk, picit lehűtjük. Az így kapott csokis masszát belenyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt tepsibe vagy jénai tálba.
A tetejére elkészítjük a csokimázat, amelyhez szintén egy vastag aljú edénybe tesszük a cukrot, a kakaót és a vizet. Főzni kezdjük, addig kevergetjük a tűz felett, amíg be nem sűrűsödik. Ekkor egyenletesen a kakaós, kekszes süteményre öntjük, és hagyjuk megdermedni.
Megjegyzés
Ha nem szeretnél csokimázat csinálni a recept szerint, akkor tejesen megfelel egy tejcsokis tortabevonó pici olajjal felolvasztva. A receptet és a fotót Lengyel Viktória küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.