A kelkáposztás tócsni nemcsak finom, de változatos módon illeszthető be az étrendünkbe. Vegetáriánus fogásként tökéletes egy könnyű ebéd vagy vacsora gyanánt, de akár köretként is jól passzol sült húsok mellé. A ropogós textúra és a kelkáposzta karakteres, enyhén borsos íze igazán különlegessé teszi. Ráadásul az elkészítése gyors és egyszerű, így egy rohanós hétköznap estén is bátran nekiláthatunk az összeállításához. Ha szeretnénk egy kis egészséges csavart vinni a hagyományos tócsniba, mindenképp adjunk egy esélyt a kelkáposztás változatnak – garantáltan a család kedvence lesz!
A tócsnihoz:
A fokhagymás tejfölhöz:
Elkészítési idő: 45 perc
Egy adag: kb. 310 kcal
A kelkáposzta a keresztesvirágú zöldségek családjába tartozik, és valóságos szuperélelmiszer. Rostokban gazdag, tele van A-, C- és K-vitaminnal, valamint jelentős mennyiségű vasat, kalciumot és antioxidánst tartalmaz. Az alacsony kalóriatartalma miatt a diétázók kedvence, miközben segíti az emésztést és erősíti az immunrendszert. A tócsniban ráadásul kiválóan helyettesítheti a burgonyát, így könnyebb és táplálóbb ételt kapunk.
(Fotó és recept: Vidék íze magazin)
A kelkáposztás tócsni elkészítése akkor is szuper ötlet, ha mondjuk frankfurti levest főztünk, de csak egy kis adagot, és a maradék káposzta felhasználása lenne a cél. Akár a leves mellé második fogásnak, akár vacsorára vagy másnap reggelire, a tócsni tökéletesen megállja a helyét. Kedvet kaptál az elkészítéshez?
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.