Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Sophia Loren elárulta, hogy amikor a kollégái arról mesélnek neki, hogy a megfelelő mennyiségű víz, a sok friss levegő és a ropogós saláta a szépségük titka, akkor ő ezen mindig szívből nevet. Az olasz filmdíva szerint ez az egész egy óriási hülyeség.

„Békében kell lenned önmagaddal, élvezned kell az életet, és jókat kell enned. Nem csak a szerelem járja át a gyomrunkat, hanem a szépség is. Tehát nem zöldségre van szükségem, ide bizony tészta kell” – vallotta be Sophia Loren.

Sophia Loren  szerint az evés élvezet, és az élvezet boldoggá tesz / Fotó: Shutterstock
Sophia Loren szerint az evés élvezet, és az élvezet boldoggá tesz / Fotó: Shutterstock

Ahogyan az a fenti vallomásból is kiderül, a népszerű művésznő nagy tésztarajongó, kedvenc receptje pedig igazi ínyencségnek számít, amit hihetetlen egyszerű elkészíteni – írja a wunderweib.de.

Sophia Loren már kislány korában is alig várta, hogy tészta kerüljön az asztalra. Akkoriban a paradicsomszószos változatot kedvelte, némi parmezánnal megszórva. De citromosan is szívesen ette a spagettit, szerinte ez is isteni finom.

Az evés igazi élvezet

„De ma már a szardellavajas tésztáért vagyok oda, amit hetente legalább egyszer elkészítek a családnak” – mondta a díva. Ilyenkor átmennek hozzá a fiai, unokái, körbeülik az asztalt és olyan igazi olaszosan lakomáznak: hangosan nevetnek, vadul beszélgetnek és jókat isznak.

A színésznő úgy véli, az evés élvezet, és az élvezet boldoggá tesz. És aki boldog, az szép. „Mindig azt mondom: minden, amit rajtam látsz, azt a spagettinek köszönhetem. Próbáld ki te is” – javasolta Sophia Loren.

És akkor íme az a bizonyos szardellavajas spagetti recept

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 40 dkg spagetti
  • 12,5 dkg szoba-hőmérsékletű vaj
  • 12-14 db szardella filé (sóban és olajban)
  • 1 evőkanál citromlé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 db hámozott paradicsom konzerv (egyenként 40 dkg)
  • 1 teáskanál cukor
  • negyed csokor petrezselyem
  • ízlés szerint só és frissen őrölt fekete bors

Elkészítés:

  1. A szardellát mossuk meg, papírtörlővel itassuk fel róla a nedvességet, vágjuk apróra, majd keverjük össze a vajjal, valamint a citromlével. Formázzunk golyót a keverékből és tegyük a hűtőbe.
  2. Ezután főzzük ki a tésztát a szokásos módon, közben készítsük el a paradicsomszószt, amit ízlés szerint fűszerezzünk.
  3. Keverjük össze az előkészített alapanyagokat egy nagy tálban, és már kész is az étel! Ugye milyen egyszerű?

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.