Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A brokkolis sajtkrémes tészta egy igazán ízletes és tápláló étel, amely könnyen elkészíthető, ezért egy fárasztó munkanap után akár vacsorára is tökéletes választás lehet.

Amennyiben egy egyszerű, mégis nagyon finom ételt szeretnél vacsorára készíteni, akkor próbáld ki a brokkolis sajtkrémes tésztát. Ehhez a Vidék íze magazin kiváló receptje lesz segítségedre, amelyből kiderül, hogy nemcsak a brokkoli bolondítja meg ezt az ízletes fogást, hanem a füstölt őrölt paprika is.

Tökéletes fogás lehet vacsorára a brokkolis sajtkrémes tészta / Fotó: Vidék íze magazin
Tökéletes fogás lehet vacsorára a brokkolis sajtkrémes tészta / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin receptje a brokkolis sajtkrémes tésztához

Hozzávalók:

  • 40 dkg szarvacskatészta
  • 50 dkg brokkoli
  • 5 dkg vaj
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kápiapaprika
  • 30 dkg Cheddar sajt
  • 3 dl tejszín
  • 1 kávéskanál füstölt őrölt pirospaprika
  • 2,5 dl zöldségalaplé
  • bors

Elkészítés:

  1. Megdinszteljük a vajon a finomra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, az apró kockákra vágott paprikát, átforgatjuk, kicsit együtt pároljuk.
  2. Felöntjük a tejszínnel és az alaplével. Ha felforrt, ízesítjük sóval, borssal, füstölt őrölt pirospaprikával. A sajtot lereszeljük, a kétharmadát beleolvasztjuk a tejszínes alapba.
  3. Bő, sós vízben elkezdjük főzni a tésztát, félidőben mellé rakjuk a kis rózsákra szedett brokkolit is. Ha kész, leszűrjük és belekeverjük a mártásba.
  4. Beleöntjük egy tepsibe, a tetejére szórjuk a félretett reszelt sajtot. 200 fokos sütőben pirosra sütjük. Miután elkészült, hagyjuk legalább 15 percet állni, hogy a tészta felszívja az összes mártást.

Borítókép: Vidék íze magazin

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.