Káposztás tészta egyszerűen
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Kijevi csirkemell rizibizivel
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus stíriai metélt
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Hagymás rostélyos
Epres blondie
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Dödölle - az eredeti recept
Zsemlegombóc
Tárkonyos csirkeraguleves
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kapros tökfőzelék virslivel
Farsangi szalagos fánk
Krémes spenótfőzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dubarry-csirkemell
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus kuglóf
Alapételek

Ettől a fűszertől lesz igazán finom a brokkolis sajtkrémes tészta

Brokkolis sajtkrémes tészta / Fotó: Vidék íze magazin
A brokkolis sajtkrémes tészta egy igazán ízletes és tápláló étel, amely könnyen elkészíthető, ezért egy fárasztó munkanap után akár vacsorára is tökéletes választás lehet.

Amennyiben egy egyszerű, mégis nagyon finom ételt szeretnél vacsorára készíteni, akkor próbáld ki a brokkolis sajtkrémes tésztát. Ehhez a Vidék íze magazin kiváló receptje lesz segítségedre, amelyből kiderül, hogy nemcsak a brokkoli bolondítja meg ezt az ízletes fogást, hanem a füstölt őrölt paprika is.

Tökéletes fogás lehet vacsorára a brokkolis sajtkrémes tészta / Fotó: Vidék íze magazin
Tökéletes fogás lehet vacsorára a brokkolis sajtkrémes tészta / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a Vidék íze magazin receptje a brokkolis sajtkrémes tésztához:

Hozzávalók:

  • 40 dkg szarvacskatészta
  • 50 dkg brokkoli
  • 5 dkg vaj
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kápiapaprika
  • 30 dkg Cheddar sajt
  • 3 dl tejszín
  • 1 kávéskanál füstölt őrölt pirospaprika
  • 2,5 dl zöldségalaplé
  • bors

Elkészítés:

  1. Megdinszteljük a vajon a finomra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, az apró kockákra vágott paprikát, átforgatjuk, kicsit együtt pároljuk.
  2. Felöntjük a tejszínnel és az alaplével. Ha felforrt, ízesítjük sóval, borssal, füstölt őrölt pirospaprikával. A sajtot lereszeljük, a kétharmadát beleolvasztjuk a tejszínes alapba.
  3. Bő, sós vízben elkezdjük főzni a tésztát, félidőben mellé rakjuk a kis rózsákra szedett brokkolit is. Ha kész, leszűrjük és belekeverjük a mártásba.
  4. Beleöntjük egy tepsibe, a tetejére szórjuk a félretett reszelt sajtot. 200 fokos sütőben pirosra sütjük. Miután elkészült, hagyjuk legalább 15 percet állni, hogy a tészta felszívja az összes mártást.

Borítókép: Vidék íze magazin

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.