A brokkolis sajtkrémes tészta egy igazán ízletes és tápláló étel, amely könnyen elkészíthető, ezért egy fárasztó munkanap után akár vacsorára is tökéletes választás lehet.
Amennyiben egy egyszerű, mégis nagyon finom ételt szeretnél vacsorára készíteni, akkor próbáld ki a brokkolis sajtkrémes tésztát. Ehhez a Vidék íze magazin kiváló receptje lesz segítségedre, amelyből kiderül, hogy nemcsak a brokkoli bolondítja meg ezt az ízletes fogást, hanem a füstölt őrölt paprika is.
Íme a Vidék íze magazin receptje a brokkolis sajtkrémes tésztához
Hozzávalók:
40 dkg szarvacskatészta
50 dkg brokkoli
5 dkg vaj
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kápiapaprika
30 dkg Cheddar sajt
3 dl tejszín
1 kávéskanál füstölt őrölt pirospaprika
2,5 dl zöldségalaplé
só
bors
Elkészítés:
Megdinszteljük a vajon a finomra vágott vöröshagymát, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, az apró kockákra vágott paprikát, átforgatjuk, kicsit együtt pároljuk.
Felöntjük a tejszínnel és az alaplével. Ha felforrt, ízesítjük sóval, borssal, füstölt őrölt pirospaprikával. A sajtot lereszeljük, a kétharmadát beleolvasztjuk a tejszínes alapba.
Bő, sós vízben elkezdjük főzni a tésztát, félidőben mellé rakjuk a kis rózsákra szedett brokkolit is. Ha kész, leszűrjük és belekeverjük a mártásba.
Beleöntjük egy tepsibe, a tetejére szórjuk a félretett reszelt sajtot. 200 fokos sütőben pirosra sütjük. Miután elkészült, hagyjuk legalább 15 percet állni, hogy a tészta felszívja az összes mártást.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.