Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Minestrone recept
Minestrone
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Nem csak az édes töltelékkel megpakolt palacsintát imádjuk! Ez a sós, krumplis recept igazán ínycsiklandó, tökéletes választás akár egy kiadós reggelinek vagy könnyű ebédnek, vacsorának is. Máris mutatjuk a receptet!

 

A krumplis palacsinta puha, ízletes belseje garantáltan mindenkit levesz a lábáról. Csakúgy, mint a lángost, többféle feltéttel fogyaszthatod, mi most egy sajtos-tejfölös receptet hoztunk, de fokhagymásan, paradicsommal, paprikával is szuper, sőt akár húsos feltétet is pakolhatsz rá.

  • Elkészítési idő: 45 perc 
  • 1 adag: 280 kcal 
Krumplis palacsinta
Krumplis palacsinta / Recept és fotó: Vidék íze magazin 

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg áttört főtt burgonya (vagy maradék burgonyapüré)
  • 3 db tojás
  • 1 csipet sütőpor
  • bors
  • tej
  • olaj a sütéshez
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejföl

Elkészítése:

  1. Ha nincs maradék főtt burgonyánk, akkor körülbelül 40 dkg krumplit meghámozunk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, még forrón áttörjük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Egy keverőtálban összekeverjük a három tojást egy csipet sóval, őrölt fekete borssal fűszerezzük. Csomómentesre eloszlatjuk benne a sütőporral elkevert lisztet, majd hozzáadjuk a burgonyapürét is. Annyi vízzel és tejjel hígítjuk, hogy sűrű palacsintatészta állaga legyen.
  3. A szokásos módon vastag palacsintákat sütünk belőle. Mindegyiket megkenjük gazdagon tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és kis tornyot építünk belőlük. Tálalásnál cikkekre vágjuk. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.