Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Nem csak az édes töltelékkel megpakolt palacsintát imádjuk! Ez a sós, krumplis recept igazán ínycsiklandó, tökéletes választás akár egy kiadós reggelinek vagy könnyű ebédnek, vacsorának is. Máris mutatjuk a receptet!

 

A krumplis palacsinta puha, ízletes belseje garantáltan mindenkit levesz a lábáról. Csakúgy, mint a lángost, többféle feltéttel fogyaszthatod, mi most egy sajtos-tejfölös receptet hoztunk, de fokhagymásan, paradicsommal, paprikával is szuper, sőt akár húsos feltétet is pakolhatsz rá.

  • Elkészítési idő: 45 perc 
  • 1 adag: 280 kcal 
Krumplis palacsinta
Krumplis palacsinta / Recept és fotó: Vidék íze magazin 

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg áttört főtt burgonya (vagy maradék burgonyapüré)
  • 3 db tojás
  • 1 csipet sütőpor
  • bors
  • tej
  • olaj a sütéshez
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tejföl

Elkészítése:

  1. Ha nincs maradék főtt burgonyánk, akkor körülbelül 40 dkg krumplit meghámozunk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, még forrón áttörjük, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Egy keverőtálban összekeverjük a három tojást egy csipet sóval, őrölt fekete borssal fűszerezzük. Csomómentesre eloszlatjuk benne a sütőporral elkevert lisztet, majd hozzáadjuk a burgonyapürét is. Annyi vízzel és tejjel hígítjuk, hogy sűrű palacsintatészta állaga legyen.
  3. A szokásos módon vastag palacsintákat sütünk belőle. Mindegyiket megkenjük gazdagon tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és kis tornyot építünk belőlük. Tálalásnál cikkekre vágjuk. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.