Nem csak az édes töltelékkel megpakolt palacsintát imádjuk! Ez a sós, krumplis recept igazán ínycsiklandó, tökéletes választás akár egy kiadós reggelinek vagy könnyű ebédnek, vacsorának is. Máris mutatjuk a receptet!
A krumplis palacsinta puha, ízletes belseje garantáltan mindenkit levesz a lábáról. Csakúgy, mint a lángost, többféle feltéttel fogyaszthatod, mi most egy sajtos-tejfölös receptet hoztunk, de fokhagymásan, paradicsommal, paprikával is szuper, sőt akár húsos feltétet is pakolhatsz rá.
Elkészítési idő: 45 perc
1 adag: 280 kcal
Hozzávalók:
30 dkg liszt
30 dkg áttört főtt burgonya (vagy maradék burgonyapüré)
3 db tojás
1 csipet sütőpor
só
bors
tej
olaj a sütéshez
20 dkg reszelt sajt
2 dl tejföl
Elkészítése:
Ha nincs maradék főtt burgonyánk, akkor körülbelül 40 dkg krumplit meghámozunk, kockára vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, még forrón áttörjük, majd hagyjuk kihűlni.
Egy keverőtálban összekeverjük a három tojást egy csipet sóval, őrölt fekete borssal fűszerezzük. Csomómentesre eloszlatjuk benne a sütőporral elkevert lisztet, majd hozzáadjuk a burgonyapürét is. Annyi vízzel és tejjel hígítjuk, hogy sűrű palacsintatészta állaga legyen.
A szokásos módon vastag palacsintákat sütünk belőle. Mindegyiket megkenjük gazdagon tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és kis tornyot építünk belőlük. Tálalásnál cikkekre vágjuk.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.