Klasszikus kuglóf
Finomfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Körömpörkölt csülökkel
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kijevi csirkemell rizibizivel
Tárkonyos csirkeraguleves
Zsemlegombóc
Hagymás rostélyos
Tojásos nokedli fejes salátával
Farsangi szalagos fánk
Vadas marha
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Káposztás tészta egyszerűen
Dubarry-csirkemell
Desszert

Banános krémes karamellszósszal – egy desszert, amivel pillanatok alatt csillapíthatod az édesség utáni vágyadat

A banános süteményekhez jól illik a karamell. Most egy édes, krémes receptet hoztunk, aminek egy egyszerű piskóta az alapja. Próbáld ki, biztosan nem fogsz csalódni!

A banán természetes édessége, amely enyhén gyümölcsös és krémes, remekül kiegyensúlyozza a karamellaszósz gazdag, vajas ízét. Ez az ízkombináció egyszerre édes, talán picit tömény,  de ha éppen rád tör az édesség utáni vágy, akkor tökéletes választás! Használhatsz készen kapható karamellszószt is, de sokkal finomabb lesz a végeredmény, ha ezt a receptet felhasználva készítesz házilag akár több adagot is.

Banános krémes / Recept és fotó: Vidék íze magazin
  • Előkészítés: 1 óra
  • Sütés: 10 perc
  • 1 adag: 240 kcal

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál liszt

A banános réteghez:

  • 6-8 db banán
  • karamellkrém

A vaníliakrémhez:

  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 8 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tejszínhabos réteghez:

  • 3 dl tejszín
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag habfixáló

A tetejére:

  • karamellszósz
  • tejkaramella

Elkészítés:

  1. Először a piskótát készítjük el. Egy keverőtálba ütjük a három egész tojást, hozzáadjuk a három evőkanál cukrot, és elektromos habverővel maximális fokozaton öt percig verjük. Végül alacsony fokozaton beleforgatjuk a lisztet. Sütőpapírral kibélelünk egy közepes méretű tepsit, beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Ha kész, rácsra borítjuk, hagyjuk kihűlni. Lehúzzuk róla a papírt és visszatesszük a tepsibe. A tetejét sűrűn kirakjuk meghámozott, felkarikázott banánnal, gazdagon meglocsoljuk karamellszósszal.
  2. Jöhet a vaníliakrém: csomómentesre keverjük a tojássárgájákat a vaníliás pudingporral. Felforraljuk a tejet. Hőkiegyenlítéssel eloszlatjuk benne a tojássárgájás keveréket. Gőz fölé tesszük, és kevergetve besűrítjük. A fehérjékből habot verünk, több adagban beleforgatjuk a forró tojásos krémbe, közben édesítjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Ha langyosra hűlt, rákanalazzuk a banános rétegre. Berakjuk a hűtőszekrénybe negyedórára, hogy teljesen kihűljön.
  3. Végül a tejszínből a porcukorral és a vaníliás cukorral habot verünk, rásimítjuk a vaníliás krémre. Tálalás előtt meglocsoljuk karamellszósszal, és megszórjuk összevágott tejkaramellával.


 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.