Farsangi szalagos fánk
Finomfőzelék
Dubarry-csirkemell
Hagymás rostélyos
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt
Dödölle - az eredeti recept
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Körömpörkölt csülökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mirinda-szelet
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Krémes spenótfőzelék
Kínai szezámmagos csirke
Vadas marha
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus kuglóf
Desszert

Édes reggeli hétvégére: málnás kalácsszív, amivel elvarázsolhatod a párod

Ha Valentin-napon nem tudtok együtt reggelizni a pároddal, a hétvége remek alkalom, hogy megtegyétek. Süsd meg ma ezt a finomságot, és reggel ezzel ébresztheted a kedvesed!

Ugyan idén péntekre esik Bálint-nap, egy közös, ágyban elfogyasztott édes reggeli  holnap is tökéletes lesz. Az előkészületek nem igényelnek túl sok munkát, hiszen a következő recept – bár kelt tésztából készül, és mint ilyen, sokak által bonyolultnak gondolt – nagyon hamar elkészíthető akár már ma. Mutatjuk a folyamatot lépésről lépésre, és így biztosan csodás lesz a végeredmény, a sikered pedig garantált!
 

Egy ilyen sütitől mindenki elolvad / Fotó és recept: Vidék íze magazin
Egy ilyen sütitől mindenki elolvad / Fotó és recept: Vidék íze magazin

Hozzávalók:

  • 2 dl tejszín
  • 2 dkg friss élesztő
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 1 tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • 1 üveg sűrű málnalekvár

Elkészítése:

1. Meglangyosítjuk a tejszínt. Fél decit egy pohárba öntünk, szórunk bele egy kis cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felhabosodni.

2. A lisztet tálba szitáljuk, a közepébe kis mélyedést vájunk. Az egyik felére szórjuk a sót, a maradék cukrot. Hozzáadjuk a tojássárgáját, ráöntjük a felhabosodott élesztőt, hozzáadjuk a maradék tejszínt, és szépen kidagasztjuk kézzel vagy robotgéppel. Ha szükséges, adunk még hozzá kis lisztet vagy langyos vizet, közepesen kemény legyen a tészta állaga.

3. Ha már fényes, és elválik az edény falától, hozzádolgozzuk a langyos olvasztott vajat is. Cipót formázunk belőle, letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.

4. Enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, és nagyra kinyújtjuk. Megkenjük vastagon málnalekvárral.
4. Enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, és nagyra kinyújtjuk. Megkenjük vastagon málnalekvárral.

 

5. Két oldalról felcsavarjuk a közepéig.
5. Két oldalról felcsavarjuk a közepéig.
6. 2-3 centi vastag dupla csigákra felvágjuk.
6. 2-3 centi vastag dupla csigákra felvágjuk.

 

7. A két kis csiga találkozási pontjánál kicsit kihúzzuk a tésztát, így kapjuk meg a szív alakot.
7. A két kis csiga találkozási pontjánál kicsit kihúzzuk a tésztát, így kapjuk meg a szív alakot.

 

8. Sütőpapírral kibélelünk két tepsit, egymástól távol rátesszük a szíveket. Könnyű konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk ismét megkelni. 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt halványbarnára sütjük.

(Borítókép: Vidék íze magazin)

 

Még több Valentin-napi desszertet itt találsz!

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.