A kolbász tisztára mosott disznóbélbe vagy műbélbe töltött, darált húsból és szalonnából készült, sóval, fűszerpaprikával, borssal és egyéb fűszerekkel ízesített húskészítmény. Bár Európa-szerte készítik, az egyedi fűszerezés, a paprikás ízvilág és a hagyományos füstöléses tartósítás miatt az itthoni kolbászoknak nincs párjuk. Természetesen a kolbászra is igaz a mondás, hogy „ahány ház, annyi szokás”, hiszen szinte minden család másképp fűszerezi a saját készítésű kolbászát. Ha hentesnél vagy boltban vásárolod a kolbászt, érdemes a jó minőséget választani akkor is, ha tudod, sütéshez-főzéshez fogod felhasználni.
Most pedig mutatjuk a mi kedvenc kolbászos ételeinket, íme!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.