Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Praktikus

Ezzel a módszerrel készülhet új étel a maradék főtt tésztából

Ha túl sok tésztát főztél és már unod, de nem szeretnél pazarolni, a legjobb megoldás, ha a sütéssel próbálkozol. Mutatjuk, hogyan!

Van, aki napokig elvan főtt tésztán és csak a szószokat, mártásokat váltogatja (vagy még azt sem). Más viszont úgy van vele, hogy jó lenne már valami új textúra, ízvilág. Ha te is az utóbbiak közé tartozol, mutatunk egy tuti megoldást, hogy ne legyen unalmas a táplálkozásod és a maradék tésztát se kelljen kidobni.

Serpenyőben átsütve új életre kel a tészta / Fotó: Shutterstock
Serpenyőben átsütve új életre kel a tészta / Fotó: Shutterstock

Maradékmentés felsőfokon

A maradék főtt tészta általában összeáll, megdermed, ha pedig az egészre ráöntötted a szószt, egy idő után annak nagy része fel is szívódik… Ezért ahelyett, hogy a maradékot a mikróban megmelegítve gumiszerű tésztát ennél, inkább egy serpenyőben pirítsd át vagy tedd sütőbeés süsd meg. A tésztaszószban lévő olajok a sütőben vagy a serpenyőben lebomlanak, és ízes, ropogós bevonatot képeznek a tésztán.

@the_recommendista This is the best life advice I could offer you #pasta #pastahacks #leftoverhack ♬ Che La Luna - Louis Prima

Új étel új alapanyagokkal

Jó hír, hogy nem csak ebédet készíthetsz a maradék tésztából, hanem például egy tökéletes reggelit is. Ahelyett ugyanis, hogy tésztaszószt adnál az ételhez, keress új feltéteket: jöhet rá tojás és sajt, vagy sonka és zöldség fűszernövényekkel ízesítve – igazából csak a fantáziádon múlik, milyen étel készül. A lényeg: a felforrósított öntöttvas serpenyőbe tegyél pár csepp olajat, és hagyd pár percig állni benne a tésztát, mielőtt megfordítanád: így kap egy isteni finom, barna, ropogós kérget.

Tipp:

A maradék főtt tésztát és szószt külön edénybe tedd el a hűtőbe. Ne felejtsd el letakarni a tésztát, nehogy kiszáradjon.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.