Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Praktikus

Ezzel a módszerrel készülhet új étel a maradék főtt tésztából

Ha túl sok tésztát főztél és már unod, de nem szeretnél pazarolni, a legjobb megoldás, ha a sütéssel próbálkozol. Mutatjuk, hogyan!

Van, aki napokig elvan főtt tésztán és csak a szószokat, mártásokat váltogatja (vagy még azt sem). Más viszont úgy van vele, hogy jó lenne már valami új textúra, ízvilág. Ha te is az utóbbiak közé tartozol, mutatunk egy tuti megoldást, hogy ne legyen unalmas a táplálkozásod és a maradék tésztát se kelljen kidobni.

Serpenyőben átsütve új életre kel a tészta / Fotó: Shutterstock
Serpenyőben átsütve új életre kel a tészta / Fotó: Shutterstock

Maradékmentés felsőfokon

A maradék főtt tészta általában összeáll, megdermed, ha pedig az egészre ráöntötted a szószt, egy idő után annak nagy része fel is szívódik… Ezért ahelyett, hogy a maradékot a mikróban megmelegítve gumiszerű tésztát ennél, inkább egy serpenyőben pirítsd át vagy tedd sütőbeés süsd meg. A tésztaszószban lévő olajok a sütőben vagy a serpenyőben lebomlanak, és ízes, ropogós bevonatot képeznek a tésztán.

@the_recommendista This is the best life advice I could offer you #pasta #pastahacks #leftoverhack ♬ Che La Luna - Louis Prima

Új étel új alapanyagokkal

Jó hír, hogy nem csak ebédet készíthetsz a maradék tésztából, hanem például egy tökéletes reggelit is. Ahelyett ugyanis, hogy tésztaszószt adnál az ételhez, keress új feltéteket: jöhet rá tojás és sajt, vagy sonka és zöldség fűszernövényekkel ízesítve – igazából csak a fantáziádon múlik, milyen étel készül. A lényeg: a felforrósított öntöttvas serpenyőbe tegyél pár csepp olajat, és hagyd pár percig állni benne a tésztát, mielőtt megfordítanád: így kap egy isteni finom, barna, ropogós kérget.

Tipp:

A maradék főtt tésztát és szószt külön edénybe tedd el a hűtőbe. Ne felejtsd el letakarni a tésztát, nehogy kiszáradjon.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.