Dubarry-csirkemell
Reszelt túrós sütemény
Farsangi szalagos fánk
Hagymás rostélyos
Parasztlángos (kenyérlángos)
Klasszikus kuglóf
Túrós pite
Epres blondie
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Oroszkrémtorta
Csupacsokis brownie
Zúzapörkölt
Finomfőzelék
Kínai szezámmagos csirke
Krémes spenótfőzelék
Dödölle - az eredeti recept
Tejszínes gombaleves
Zsemlegombóc
Rakott zöldbab darált hússal
A maradék péksütemények hasznosításának legjobb módja, ha felfújtat készítesz. Mi most egy szuper meggyes receptet hoztunk, próbáld ki – az egész család imádni fogja!

A felfújt (franciául soufflé) egy francia eredetű étel, amelynek története a 18. századra nyúlik vissza. A szó a „souffler” (felfújni, felfújódni) igéből származik, és arra utal, hogy a sütés közben a felvert tojásfehérje könnyű, levegős textúrát kölcsönöz az ételnek. A felfújt lehet édes vagy sós, attól függően, hogy milyen hozzávalókat adunk a tojásos alaphoz. Az édes változatok között a csokoládés, a vaníliás vagy a gyümölcsös verziók népszerűek, míg a sós felfújtakhoz gyakran sajtot, spenótot vagy halat használnak.

A kiflifelfújt ennek az elegáns francia ételnek egy házias, magyarosított változata, amely sokkal rusztikusabb és egyszerűbb, de ugyanazt az elvet követi: a tojásos alapot sütés közben a hő és a gőz felfújja, így könnyed, mégis tartalmas fogást kapunk.

Meggyes kiflifelfújt
 
  • Előkészítés: 15 perc
  • Sütés: 45 perc
  • 1 adag: 270 kcal 

Hozzávalók: 

  • 4 db szikkadt kifli vagy zsemle 
  • 7 dl tej 
  • 20 dkg cukor 
  • 1 csomag vaníliás cukor 
  • 1 üveg magozott meggybefőtt 
  • 5 db tojás 
  • 10 dkg vaj 

Elkészítés:

  1. Feldaraboljuk a szikkadt péksüteményt.
  2. A tejet megmelegítjük a cukorral és a vaníliás cukorral, ráöntjük a felkarikázott kiflire.
  3. A meggybefőttet leszűrjük, lecsöpögtetjük.
  4. A tojások sárgáját habosra keverjük, hozzáforgatjuk a tejes kiflihez. Belekeverjük a magozott meggyet is. Végül hozzáforgatjuk a fehérjékből vert habot. 
  5. Egy sütőtálat vastagon kikenünk vajjal, belesimítjuk a meggyes masszát. 170 fokos sütőben készre sütjük.  

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.