Klasszikus kuglóf
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Mákos guba
Kínai szezámmagos csirke
Rakott zöldbab darált hússal
Reszelt túrós sütemény
Kapros tökfőzelék virslivel
Epres blondie
Oroszkrémtorta
Mátrai borzaska
Vadas marha
Babgulyás
Dubarry-csirkemell
Káposztás tészta egyszerűen
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus stíriai metélt
Finomfőzelék
Tojásos nokedli fejes salátával
Sárgaborsóleves füstölt hússal
A savanyú káposzta igazi vitaminbomba, így tél végén érdemes rendszeresen fogyasztani. Most egy nagyon egyszerű receptet hoztunk, ami gyorsan elkészül és nagyon finom.

Tél végén az emberi szervezet vitaminraktárai gyakran kimerülnek, és az immunrendszer is extra támogatásra szorul. A savanyú káposzta tökéletes megoldás, mert:

  • tele van C-vitaminnal, ami segít a megfázás, nátha, influenza elleni védekezésben;
  • jótékony hatással van az emésztésre, mivel természetes probiotikumokat tartalmaz; 
  • méregtelenít, támogatja a máj és a bélrendszer működését;
  • alacsony kalóriatartalmú, mégis laktató, így a különböző diétákba is jól beilleszthető;
  • változatosan elkészíthető – akár levesként, főzelékként, rakott fogásként vagy köretként is remek választás.

A savanyú káposzta tehát nemcsak finom, hanem egészséges és tápláló is – itt egy fantasztikus recept, amit gyorsan elkészíthetsz!

Rakott savanyú káposzta
Rakott savanyú káposzta / Recept és fotó: Vidék íze magazin
  • Előkészítés: 1 óra
  • Sütés: 45 perc
  • 1 adag: 540 kcal 

Hozzávalók: 

  • zsiradék
  • 1 nagy vöröshagyma 
  • 2 gerezd fokhagyma 
  • 50 dkg darált sertéshús 
  • só 
  • bors 
  • őrölt pirospaprika 
  • őrölt kömény
  • 1 szál füstölt kolbász  
  • 12 dkg rizs 
  • 50 dkg savanyú káposzta 
  • 10 dkg szeletelt bacon 

Elkészítés:

  1. Kevés zsiradékon üvegesre pároljuk a finomra felvágott vöröshagymát és a fokhagymát. Rádobjuk a darált húst, fűszerezzük sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, köménnyel, és kevergetve szaftos ragut főzünk belőle. Kiszedjük a serpenyőből. A helyére teszünk még egy kis zsiradékot, megsütjük benne a felkarikázott kolbászt.
  2. A rizst megfőzzük.
  3. A káposztát megkóstoljuk, ha szükséges, átmossuk. 
  4. Végül az összes hozzávalót egy tepsibe lerakjuk. Alulra megy a káposzta harmada, erre a darált hús fele. Rászórjuk a kolbászkarikák felét. Elosztjuk rajta egyenletesen a rizst. Ráterítjük a káposzta második harmadát és a darált hús második felét. Közé szórjuk a kolbászkarikákat. Betakarjuk a maradék káposztával, rátesszük a szalonnaszeleteket és néhány kolbászkarikát. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük. 

(Kiemelt fotó: Vidék íze magazin)

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.