A túrós ropogós elkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A lisztet elkeverjük a sóval, majd egy robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a túrót, a kockára vágott vajat és néhány perc alatt összedolgozzuk a hozzávalókat.
Amikor a tészta kissé ragacsosra összeállt, egy lisztezett deszkára tesszük, és kézzel még átgyúrjuk. 2-3 cm vastagra kinyújtjuk, majd megkenjük a felvert tojással.
A tetejét ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal, köménymaggal vagy szezámmaggal. A tésztából rudakat vágunk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. 15-20 perc alatt megsütjük a túrós ropogósokat 180 fokra előmelegített sütőben.
Nézd meg videón, hogyan készíti Gáspár Bea a túrós ropogóst
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.