Serpenyőben megpirítjuk a bacont, kiszedjük, és félretesszük. A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a vajat, a félbevágott kelbimbót, és sózzuk, borsozzuk. Állandó kevergetés mellett 6 percig pirítjuk.
Hozzáadjuk a fokhagymát, és 1 percig együtt főzzük. Felöntjük a tejszínnel, levesszük a hőfokot, és 3-4 percig, állandó kevergetés mellett főzzük. Hozzáadjuk az 1 tk vízzel kikevert étkezési keményítőt, és kevergetve besűrítjük.
Visszatesszük a bacont, majd hozzáforgatjuk a reszelt mozzarellát és a parmezánt. Alacsony lángon 10 percig főzzük, közben néha megkeverjük.
Az elkészült kelbimbót friss rozmaringgal és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a parmezános kelbimbó baconnel!
Megjegyzés
Egyszerűen gyorsan elkészíthető étel. Hétköznapokra ebédre, vacsorára ajánljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.