A bulgogi marhához a marha hátszínt felhasználás előtt megtisztítjuk és 10-15 percre betesszük a fagyasztóba, hogy kissé megfagyjon, ugyanis így könnyebb lesz majd igazán vékonyra szeletelni.
A páchoz a meghámozott koreai körtét (de használhatunk sima körtét is), a pucolt fokhagymát, a megtisztított vöröshagymát turmixgépbe tesszük. Hozzáadjuk a szezámmagot, a szezámolajat, a kukoricaszirupot vagy cukrot, a világos szójaszószt, egy kevés vizet, legvégül a frissen őrölt borsot. Az egészet egyneművé turmixoljuk.
A vékonyan felszeletelt húst egy tálba tesszük, hozzáadunk a pácból egy-két evőkanálnyit, egy evőkanál sötét szójaszószt és alaposan átforgatjuk. Hagyjuk pihenni 15-20 percig, de akár több órára is a hűtőbe tehetjük.
Serpenyőben kevés olajon pirítani kezdjük a félfőre vágott vöröshagymát és mikor kissé megpuhult, hozzáadjuk a pácolt húst is. Rögtön ezután hozzáforgatjuk a vékonyan felcsíkozott sárgarépát és újhagymát, és egy-két perc alatt készre sütjük a húst.
A bulgogi marhát salátalevélre szedve, kimchivel és samyang szósszal együtt fogyasztjuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a bulgogi marha!
Megjegyzés
Felhasználás előtt ajánlott a marhahúst a fagyasztóba tenni 15 percre, hogy kissé megfagyjon, ugyanis így könnyű lesz majd igazán vékony szeletekre vágni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.