Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Ha rendszeresen vásárolsz tálcás húsárut, biztosan feltűnt már, hogy egy vékony alátét lapul a doboz alján. Most eláruljuk, milyen szerepe van!

A szupermarketekben vásárolt, műanyag dobozban kínált húsok alatt egy speciális betét van. A lapocska vékony és általában műanyagból vagy nedvszívó cellulózból készült, és a gyártók – ahogy azt már kitalálhattad – okkal teszik oda.

A kis papírdarabnak fontos feladata van / Fotó: Shutterstock
A kis papírdarabnak fontos feladata van / Fotó: Shutterstock

Az abszorbens betét fontos szerepet játszik a csomagolt hús frissességének és minőségének megőrzésében. Négy fő funkciója van:

  • A nedvesség felszívása

A hústálcában lévő papír anyaga rendkívül nedvszívó, és elsődleges feladata a húsból kiváló nedvesség, például vér vagy víz felszívása. Ez segít megakadályozni, hogy a folyadék felgyűljön a tálca alján, ami ronthatná a hús megjelenését és minőségét.

  • A higiénia megőrzése

Az abszorbens betét csökkenti a baktériumok szaporodásának esélyét azáltal, hogy elvonja a nedvességet, amely ideális környezetet biztosítana a baktériumok számára. Ez különösen fontos élelmiszer-biztonsági szempontból.

  • A frissesség megőrzése

A papírdarab segít megőrizni a hús frissességét, mivel csökkenti a hús közvetlen érintkezését a felgyülemlett folyadékkal, ami hozzájárulhat a termék ízének és állagának romlásához.

  • Az esztétikai élmény növelése

Az abszorbens betét elrejti a kivált nedvességet, ami vizuálisan is vonzóbbá teszi a hústálcát a vásárlók számára. Egy tiszta, száraz húsdarab vonzóbb, mint egy olyan, amely nedvességben úszik.

A tálcás hús fagyasztása

Ha csomagolva vásároltad a húst, nem kell kivenned a dobozából. Ez ugyanis már légmentesen le van zárva, így tökéletesen alkalmas arra, hogy lefagyaszd.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.