Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Minestrone recept
Minestrone
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mákos guba  recept
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Ha rendszeresen vásárolsz tálcás húsárut, biztosan feltűnt már, hogy egy vékony alátét lapul a doboz alján. Most eláruljuk, milyen szerepe van!

A szupermarketekben vásárolt, műanyag dobozban kínált húsok alatt egy speciális betét van. A lapocska vékony és általában műanyagból vagy nedvszívó cellulózból készült, és a gyártók – ahogy azt már kitalálhattad – okkal teszik oda.

A kis papírdarabnak fontos feladata van / Fotó: Shutterstock
A kis papírdarabnak fontos feladata van / Fotó: Shutterstock

Az abszorbens betét fontos szerepet játszik a csomagolt hús frissességének és minőségének megőrzésében. Négy fő funkciója van:

  • A nedvesség felszívása

A hústálcában lévő papír anyaga rendkívül nedvszívó, és elsődleges feladata a húsból kiváló nedvesség, például vér vagy víz felszívása. Ez segít megakadályozni, hogy a folyadék felgyűljön a tálca alján, ami ronthatná a hús megjelenését és minőségét.

  • A higiénia megőrzése

Az abszorbens betét csökkenti a baktériumok szaporodásának esélyét azáltal, hogy elvonja a nedvességet, amely ideális környezetet biztosítana a baktériumok számára. Ez különösen fontos élelmiszer-biztonsági szempontból.

  • A frissesség megőrzése

A papírdarab segít megőrizni a hús frissességét, mivel csökkenti a hús közvetlen érintkezését a felgyülemlett folyadékkal, ami hozzájárulhat a termék ízének és állagának romlásához.

  • Az esztétikai élmény növelése

Az abszorbens betét elrejti a kivált nedvességet, ami vizuálisan is vonzóbbá teszi a hústálcát a vásárlók számára. Egy tiszta, száraz húsdarab vonzóbb, mint egy olyan, amely nedvességben úszik.

A tálcás hús fagyasztása

Ha csomagolva vásároltad a húst, nem kell kivenned a dobozából. Ez ugyanis már légmentesen le van zárva, így tökéletesen alkalmas arra, hogy lefagyaszd.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.