A szupermarketekben vásárolt, műanyag dobozban kínált húsok alatt egy speciális betét van. A lapocska vékony és általában műanyagból vagy nedvszívó cellulózból készült, és a gyártók – ahogy azt már kitalálhattad – okkal teszik oda.
Az abszorbens betét fontos szerepet játszik a csomagolt hús frissességének és minőségének megőrzésében. Négy fő funkciója van:
A hústálcában lévő papír anyaga rendkívül nedvszívó, és elsődleges feladata a húsból kiváló nedvesség, például vér vagy víz felszívása. Ez segít megakadályozni, hogy a folyadék felgyűljön a tálca alján, ami ronthatná a hús megjelenését és minőségét.
Az abszorbens betét csökkenti a baktériumok szaporodásának esélyét azáltal, hogy elvonja a nedvességet, amely ideális környezetet biztosítana a baktériumok számára. Ez különösen fontos élelmiszer-biztonsági szempontból.
A papírdarab segít megőrizni a hús frissességét, mivel csökkenti a hús közvetlen érintkezését a felgyülemlett folyadékkal, ami hozzájárulhat a termék ízének és állagának romlásához.
Az abszorbens betét elrejti a kivált nedvességet, ami vizuálisan is vonzóbbá teszi a hústálcát a vásárlók számára. Egy tiszta, száraz húsdarab vonzóbb, mint egy olyan, amely nedvességben úszik.
A tálcás hús fagyasztása
Ha csomagolva vásároltad a húst, nem kell kivenned a dobozából. Ez ugyanis már légmentesen le van zárva, így tökéletesen alkalmas arra, hogy lefagyaszd.
(Borítókép: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.