A gombakrémleves elkészítéséhez megtisztítjuk a gombákat. 10-15 egyforma fejet félreteszünk, a többit felszeleteljük.
A vöröshagymát felaprítjuk, és a felforrósított olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és egy kicsit megpirítjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, megsózzuk, megborsozzuk, és 10 percig főzzük.
Közben a félretett gombafejeket felszeleteljük, és a vajon barnára pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
A gombalevest botmixerrel összeturmixoljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, és újra felforraljuk. Végül beleforgatjuk a pirított gombát.
Megjegyzés
Ha sűrűbbre készíted a levest, gombaszószként hús mellé is nagyon finom. Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.