A vajat megolvasztjuk, a fokhagymagerezdeket összezúzzuk, majd mindkettőt összekeverjük a tejszínnel.
A krumplikat megpucoljuk, majd vékony, kb. 3 milliméteres szeletekre vágjuk, vagy legyaluljuk.
Egy 26 × 18-as mélyebb tepsibe terítjük a krumpli egyharmadát, és ráöntjük a tejszínes szósz egyharmadát. Sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a lereszelt sajt egyharmadával. Ezt a műveletet még kétszer ismételjük, a tetejére még ne tegyünk sajtot! Alufóliával lefedjük, majd 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 75 perce, amíg a krumpli teljesen puha lesz.
Ha a burgonya készen van, leszedjük a fóliát, rátesszük a maradék reszelt sajtot, tegyük vissza 10-15 percre, és pirítsuk aranybarnára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.