Epres blondie
Parasztlángos (kenyérlángos)
Kijevi csirkemell rizibizivel
Oroszkrémtorta
Reszelt túrós sütemény
Édes polenta vagy puliszka
Toros káposzta
Farsangi szalagos fánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Mátrai borzaska
Dödölle - az eredeti recept
Krémes spenótfőzelék
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus kuglóf
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Túrós pite
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell
Hollandi mártás
Hagymakrémleves
Ha akkor jártál óvodába és iskolába, amikor még szó sem volt a menzák reformjáról, biztosan emlékszel, hogy milyen finom buktákkal kényeztettek minket. Íme, egy recept, ami visszarepít a gyerekkorodba!

Valójában persze ez sokkal finomabb lesz, mint a menzás, ideje hát, hogy kipróbáld! Nincs benne semmi nehézség, hiszen a kelt tészta is egyszerűen elkészíthető, csupán követni kell a receptet. Jó étvágyat és jó nosztalgiázást!

Csokis bukta
Kicsik és nagyok kedvence lesz ez a csokis bukta / Recept és fotó: Vidék íze magazin
  • Előkészítés: 40 perc
  • Pihentetés: 1,5 óra 
  • Sütés: 25 perc
  • 1 adag: 230 kcal 

Hozzávalók: 

A tésztához:

  • 40 dkg liszt 
  • 1,5 dkg élesztő 
  • kb. 1,5 dl tej 
  • 7 dkg cukor 
  • 1 db tojás 
  • 5 dkg vaj 

A töltelékhez és a formázáshoz: 

  • 1 csomag főzős pudingpor (csokis vagy vaníliás) 
  • 3 dl tej 
  • 2 evőkanál cukor 
  • 20 dkg csoki 
  • kb. 10 dkg vaj 

Elkészítés:

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet, a közepébe kis mélyedést vájunk. Belemorzsoljuk az élesztőt, öntünk rá egy kis langyos tejet, szórunk rá egy csipet cukrot, és megvárjuk, míg felhabzik.
  2. Hozzáadjuk a maradék cukrot, az egész tojást és annyi langyos tejet, hogy közepesen lágy tésztát tudjunk dagasztani. Ha már szépen összeállt a tészta, hozzárakjuk a langyos olvasztott vajat, és azt is beledolgozzuk. Letakarva a duplájára kelesztjük.
  3. Míg kel, a tejben megfőzzük a pudingot a cukorral. Hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a feldarabolt csokit, és kevergetve összeolvasztjuk. Hagyjuk teljesen kihűlni. A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Körülbelül 10 × 10 cm-es négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepére rakunk egy-egy evőkanálnyi csokis pudingot. Feltekerjük, langyos olvasztott vajjal megkenjük, és szép sorban lerakjuk egy kivajazott tepsibe. Ismét hagyjuk kelni egy félórát, majd 170-180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.