A brokkolipizzához brokkoli rózsáit nagyon kicsi darabokra vágjuk, majd sós, forró vízben kb. 5 percig főzzük, amíg megpuhul. Ezután egy szűrőbe öntjük, lecsöpögtetjük, és villával pépesre nyomkodjuk. Várunk néhány percet, amíg a brokkli kihűl, végül kinyomkodjuk belőle a vizet.
A brokkolit egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a krémsajtot és a kukoricalisztet. Akkor jó, ha tésztaszerűen összeállt a massza, és gombócot tudunk belőle formálni. Ha túl vizesnek találjuk, akkor adjunk hozzá még 1-2 evőkanál kukoricalisztet.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük.Ezután a tésztát 2 vagy 4 részre osztjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsin kerek vagy négyszögletes formára alakítjuk őket. A pizzák tetejét megkenjük olívaolajjal, és betesszük őket kb. 15 percre sülni, amíg a tetejük aranyszínű lesz.
Miközben a pizza sül, összekeverjük a paradicsomszószt a bazsalikommal, a sóval, és a borssal. A gombát és a paradicsomot vékony szeletekre vágjuk.
15 perc letelte után kivesszük a pizzát a sütőből, megkenjük paradicsomszósszal, rátesszük a gombát, és megszórjuk a reszelt sajttal. További 10-15 percig sütjük.
Kivesszük az elkészült pizzát a sütőből, és még melegen rátesszük a paradicsomot és a rukkolát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.