A megtisztított fokhagymát és hagymát finomra aprítjuk. Lábosban vagy fazékban közepes tűzön felhevítjük az olajat a vajjal együtt, és megfonnyasztjuk rajta a hagymákat kb. 1 perc alatt. Hozzáadjuk a csilipelyhet, a bazsalikomot és az oregánót, majd keverés közben enyhén megpirítjuk.
A fűszeres hagymát megszórjuk a parmezánnal és a barna cukorral, majd hozzáadjuk a hámozott paradicsomot és a paradicsompürét. Felöntjük 1,6 dl vízzel, felforraljuk, és lassú tűzön főzzük 1-2 órát.
Végül megsózzuk, megborsozzuk, és azonnal egy légmentesen zárható üvegbe töltjük. Azonnal felhasználjuk, vagy kihűlés után a hűtőben tároljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.