A tepsis pizza tésztájához a lisztet elkeverjük a porélesztővel és a sóval.
Hozzáadjuk az étolajat és a vizet, majd alaposan eldolgozzuk a tésztát. Akkor jó, ha már nem ragad és ruganyos.
A pizzatésztát letakarva fél órára langyos helyre tesszük pihenni, kelni.
A sütőt 210 fokra előmelegítjük.
Egy tepsit vékonyan kikenünk olívaolajjal, vagy sütőpapírral béleljük. Belesimítjuk a megkelt tésztát. Vékonyan megkenjük a paradicsomszósszal, majd meghintjük sóval és az oreganóval.
Ráhalmozzuk az előzőleg megpirított szalonnát, és rátesszük a felkarikázott lila hagymát, majd a kolbászkarikákat. Megszórjuk kukoricával, majd reszelt sajttal.
A forró sütőben toljuk a pizzatésztát, és kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzés
Nagyon kiadós étel. Akár vacsorára, akár bármilyen leves után ebédre kitűnő. Természetesen az alaptésztát bármilyen feltéttel készíthetjük, hús nélkül, paradicsomszeletekkel, sajttal is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.