A tésztához a lisztben elvegyítjük az élesztőt és a sót. Hozzáadjuk az olívaolajat, majd kis adagokban hozzákeverjük a langyos vizet. Összegyúrjuk, megdagasszuk, majd letakarva, meleg helyen kb. 50 perc alatt a kétszeresére kelesztjük.
A töltelékhez egy nagy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd megpároljuk benne a megtisztított, felaprított hagymákat. Hozzáadjuk a kétféle darált húst, kevergetve sütjük fehéredésig, közben szétnyomkodjuk a csomókat. Ezután beletesszük a sűrített paradicsomot, a megmosott, apró kockákra vágott paprikát és a fűszereket. Megsózzuk, és lassú tűzön összesütjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, majd 8 egyforma darabra ostjuk. Egyesével hosszúkás, ovális alakúra nyújtjuk mindent. Elosztjuk rajtuk a tölteléket úgy, hogy körben a széleket üresen hagyjuk.
A pidéket megformázzuk. Először az ovális két végét összecsípjük, majd az oldalakat ráhajtjuk a töltelékre. Az így elkészült csónakokat sütőpapírral bélelt nagy tepsibe tesszük, a széleiket átkenjük a felvert tojással. A töltelékre rászórjuk a lereszelt sajtot. A pidéket 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és 15-20 perc alatt készre sütjük. Melegen tálaljuk, aprított petrezselyemmel meghintve.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.