A zöldségeket enyhén sós vízben pár perc alatt roppanósra főzzük, majd leszűrjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. (A főzővízbe tegyünk egy fél mokkáskanál szódabikarbónát, hogy megmaradjon a szép színe a zöldségeknek.)
A reszelt sajtból kiveszünk egy keveset, a maradékhoz hozzáadjuk a tejfölt, az apróra vágott snidlinget, ízlés szerint sózzuk, és borsozzuk, és összekeverjük.
A pizzatésztát kicsomagoljuk, majd a papírral együtt egy nagyobb méretű tepsire tesszük. Ezután egyenletesen rákanalazzuk a sajtos-fűszeres tejfölt, majd rápakoljuk az előzőleg roppanósra főzött, és kihűtött zöldségmixet.
Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 25 percig sütjük, majd kivesszük, ráütjük a fürjtojásokat, megszórjuk a félretett reszelt sajttal, visszatesszük a sütőbe, és még pár percig sütjük. (Én légkeverésnél 170 fokon, 30 perc alatt sütöttem készre.)
Tipp: Miután a fürjtojással visszatettük a sütőbe, attól függően süssük tovább, hogy a tojásokat lágyabbra, vagy éppen keményebbre szeretnénk sütni. Én pl. lágyabbra sütöttem.)
Megjegyzés
Én zöldségmixet használtam, de ízlés szerint bármilyen, roppanósra előfőzött zöldséggel megpakolhatjuk a tésztát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.