Ahány ház, annyi kolbász. Mindenki másként szereti, mindenki másként készíti. A hagyományos szárítással érlelt házi füstölt kolbász készülhet csemege változatban és csípősen is. Létezik vékony és vastag kolbász. Alapvetően sertéshússal készítik, de például a szarvaskolbász vagy a mangalica sertés kolbász is nagyon kedvelt.
Fogyasztható szendvicsekhez, de belefőzhetjük paprikás krumpliba, rakott káposztába, tepsis ételekbe, lecsóba, slambucba, bablevesbe, korhelylevesbe. A felhasználása szinte végtelen. A tipikus magyaros ételek alig elképzelhetőek kolbász nélkül. Teljessé teszi az ételek ízét.
A táblázatban megadott tápértékek a száraz füstölt kolbászra értendő. Kolbászféleségenként változhatnak ezek az értékek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.