A klasszikus korhelyleves hagymákat megtisztítjuk, finomra vágjuk, a szalonnát felkockázzuk. Egy lábasban megpirítjuk a szalonnát, hozzáadjuk a hagymákat. Levesszük a tűzről, és meghintjük a pirospaprikával, hozzákeverjük az apróra vágott savanyú káposztát.
Visszatesszük a tűzre, aztán néhány percig pirítjuk. Ezután felöntjük 2 liter vízzel. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérleveleket. Felforraljuk, majd kis lángon 15 percig főzzük.
A kolbászt meghámozzuk, felkarikázzuk. A füstölt húst felaprítjuk, majd mindkettőt a leveshez adjuk.
A tejfölt simára keverjük a liszttel, majd néhány evőkanálnyi levest adunk hozzá. Elkeverjük, és behabarjuk vele a levest. Felforraljuk, és így főzzük pár percig. Tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a klasszikus korhelyleves!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.