A korhelyleves elkészítéséhez a csülköt, a feldarabolt hagymát, az áttört fokhagymát, a csombort és a babérlevelet egy lábasba tesszük.
A savanyú káposztát egyszer átvágjuk, hogy ne legyenek hosszúak a szálai (ha túl savanyú, kicsit átöblítjük) és hozzáadjuk a csülökhöz.
Egy órán át főzzük, majd beletesszük a karikázott vagy hasábra vágott zöldségeket. Rövid idő után hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt is.
A főzőléből egy keveset kiveszünk, és a tejföllel és a liszttel csomómentesre keverjük, majd behabarjuk vele a levest. Megszórjuk a levest pirospaprikával, enyhén megsózzuk, megborsozzuk. Ha a hús és a zöldségek megpuhultak, tejföllel kínáljuk.
Megjegyzés
Másnaposság utánra nem talált még ki a tudomány ennél hatásosabb gyógyírt. Szilveszter éjszakája után a legjobb!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.