A kolbászos korhelyleves elkészítéséhez a zsírszalonnát apró kockákra vágjuk, és egy nagy lábasban üvegesre pirítjuk. A felkarikázott kolbászt is rádobjuk. Ha a kolbász lepirult, rádobjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát is.
Pár perc után megszórjuk a fűszerekkel és a liszttel, majd átkeverjük. Figyeljünk rá, hogy ne maradjon a liszt csomós.
Belekeverjük az átmosott savanyú káposztát, majd felöntjük kb. 1,5 liter vízzel, és fél órán át főzzük.
Behabarjuk a levest: a tejfölt simára kikeverjük egy merőkanál forró levessel, visszaöntjük, és forralunk még egyet rajta egyet.
A korhelylevest tejföllel, friss, ropogós kenyérrel tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a korhelyleves kolbásszal:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.