Megtisztítjuk a zöldségeket, és kb. 1 cm-es karikákra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, egyben hagyjuk.
Feltesszük főni a lencsét, majd a zöldségeket, az egész fej hagymát és 2 gerezd egészben hagyott fokhagymát hozzáadjuk. Később, amikor már fő a leves, beletesszük a babérleveleket, fűszerezzük sóval és borssal, végül a leveskockát is hozzáadjuk.
Közben elkészítjük a rántást. 3 evőkanál lisztből és annyi olajból, amennyit felvesz a liszt. Folyamatos kevergetés mellett addig pirítjuk, amíg már jól nem habzik. Ekkor levesszük a tűzről, belenyomjuk a maradék fokhagymákat, fél percig pirítjuk, azután hozzáadunk kb. 1/2-1 evőkanál pirospaprikát. Hideg vízzel kicsit felhígítjuk, ha sok a levesen a lé, abból is meríthetünk hozzá. Ebbe a mártásba beleteszünk 1-2 kis doboz tejfölt, és csomómentesre keverjük.
Amikor már majdnem kész a lencse, belerakjuk a kolbászt vagy a kockákra vágott főtt tarját. Ha megpuhultak a zöldségek és a lencse is, belekeverjük a rántást, és még pár percig együtt főzzük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.