A lencsét átválogatjuk, majd felöntjük hideg vízzel, és kb. 1 órát állni hagyjuk. Ezután leszűrjük és lecsepegtetjük. A zöldségeket megpucoljuk, ízlés szerint feldaraboljuk.
A füstölt kolbászt és a debrecenit félbevágjuk, szeleteljük. A vöröshagymát megpucoljuk, majd felvágjuk apróra.
Az olajat felhevítjük, hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a feldarabolt füstölt kolbászt és pár percig pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket és pár percig pároljuk.
Megszórjuk a liszttel és a pirospaprikával, alaposan összekeverjük, majd felöntjük a vízzel, sózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, és félpuhára főzzük a zöldségeket.
Amikor a zöldségek már félpuhára főttek, hozzáadjuk a lencsét, a mustárt, és a feldarabolt debrecenit, majd készre főzzük a levest.
Megjegyzés
Tálaláskor szedjük a levest tányérba, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint egy szelet friss kenyeret is kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.