Egy lábasban felforrósítjuk az olajat, és üvegesre sütjük rajta a meghámozott, finomra vágott hagymát. Meghintjük az őrölt köménnyel, még néhány percig pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről.
A lencsét leszűrjük és lecsepegtetjük, félreteszünk belőle 4 ek-nyit, a többit a hagymás keverékhez adjuk a szárított majoránnával és a leveskockákkal együtt. Felöntjük 7,5 dl vízzel, felforraljuk, azután közepes lángon, lefedve főzzük 10 percig.
Egy száraz serpenyőben megpirítjuk a hámozott, vékonyan felkarikázott kolbászt. Lehúzzuk a levest a tűzről, hozzáadjuk a tejszínt, és botmixerrel pürésítjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, mély tányérokba merjük, és a ropogós kolbászkarikákkal tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.