A csontokat beletesszük egy fazékba, felöntjük vízzel, és nagy lángon elkezdjük melegíteni. (Ha felforr, lehabozzuk.)
A darált májat, az apróra vágott petrezselymet és fokhagymát, valamint a tojást egy aprítógépben összemixeljük. Hozzáadjuk a búzadarát, a lisztet, továbbá 1-2 csipet sót és a borsot.
A májat durván sós, forró vízbe szaggatjuk, majd kifőzzük, végül kiolajozott tálba tesszük a májgaluskákat.
A levesbe tesszük a hagymát, a fokhagymát, a fehérrépát, a sárgarépát, a zellergumót és a karalábét. Sózzuk. Teatojásban hozzáadjuk a szemes borsot és a köménymagot, továbbá beletesszük a kaukkfüvet és a zellerzöldet. A lángot kicsit visszavesszük, majd addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Amint kész a leves, kivesszük belőle a zöldségeket, a csontokat és a teatojást. Átszűrjük a levest, majd a zöldségekkel, az apróra vágott, friss petrezselyemmel és a májgaluskával tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készíti Gáspár Bea a csontlevest májgaluskával
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.