Klasszikus grízgaluska leves
Finomfőzelék
Tárkonyos csirkeraguleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal
Dödölle - az eredeti recept
Vadas marha
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Zsemlegombóc
Mézes-mustáros csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Epres blondie
Babgulyás
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mákos guba
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Csontleves grízgaluskával   recept
recept
Rafinált
Glutént tartalmazó gabonafélékTojás

Csontleves grízgaluskával

210 perc
4 adag
Átlagos
2021. 10. 20.

Elkészítés

  1. A csontot feldaraboljuk, és egy nagyobb fazékban, annyi hideg vízben feltesszük főni, ami egy tenyérnyire ellepi. Közepes vagy magasabb hőfokon kb. 15 percig forraljuk, a habját leszedjük.
  2. Visszavéve a hőfokot, belepakoljuk a zöldségeket: a megtiszított répákat egészben, a zellert és a karalábét almagerezd méretűre vágva, a vöröshagymát héjastul, a paradicsomot és a paprikát. A borsszemeket és a fokhagymát egy teatojásba téve, a petrezselymet cérnával összekötözve rakjuk a levesbe. Igény szerint 1-2 szem krumpli is belekerülhet.
  3. Ha minden benne van, nagyon alacsony hőfokon, éppen, hogy csak pezsegjen, elkezdjük főzni a levest. 3-4 órán át főzzük, addig, míg villával megszúrva a zöldségeket és a húst nem érezzük omlósan puhának őket. A főzési idő vége előtt kb. fél órával sózzuk a levest, de aki szereti, hogy a zöldségek és a hús is sós legyen, már az elején is beleteheti.
  4. Ha megpuhult a hús és a zöldség is, leszűrjük a levest. A zöldségeket és a hús külön tálba szedjük, a paradicsom levét egy szűrőn keresztül belepaszírozzuk, majd az egész levest egy sűrű szűrőn kétszer leszűrjük, majd egy 20-30 percet pihentetjük, hogy a legapóbb szemcsék is leüljenek az edényünk aljára, és szépen kitisztuljon.
  5. A tálaláshoz grízgalukát választunk, aminek az elkészítéséhez az egész tojást felverjük a sóval, majd annyi búzadarát teszünk bele, hogy se túl híg, se túl kemény ne legyen. Ha a tányért megmozdítjuk, akkor még mozduljon meg benne, folyjon el. Fél órát pihentetjük, addigra megduzzadnak a daraszemek és már nem mozdul el a tányérban.
  6. Forró, sós vízbe szaggatjuk, lassan, nem nagyon forrva kifőzzük. Jól megduzzad, és könnyű lesz. Miután kiszedtük, óvatosan a forró levesbe rakjuk és így hagyjuk állni még 10 percig, hogy magába szívja a leves ízét.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

A legfinomabb borleves
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2024.12.28.

Minestrone
Recept
Rafinált

Minestrone

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2024.11.06.

Grízkockaleves kuktában
Recept
Egyszerű

Grízkockaleves kuktában

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.10.29.

Birsalmakompót tartósítószer-mentesen
Recept
Egyszerű

Birsalmakompót tartósítószer-mentesen

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.09.22.

Sültcékla-saláta
Recept
Egyszerű

Sültcékla-saláta

75 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataki Nóra szerző profilképe

Pataki Nóra

|

2024.09.22.

Borjúpaprikás juhtúrós csuszával
Recept
Egyszerű

Borjúpaprikás juhtúrós csuszával

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.09.21.

Paradicsomos krumpli kolbásszal
Recept
Egyszerű

Paradicsomos krumpli kolbásszal

60 perc
|
5 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.09.21.

Hasonló receptek

Gulyásleves csipetkével recept
Recept
Bonyolult

Gulyásleves csipetkével

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.09.09.

Frankfurti leves egyszerűen recept
Recept
Egyszerű

Frankfurti leves egyszerűen

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

|

2024.09.06.

Krémes karfiolleves recept
Recept
Bonyolult

Krémes karfiolleves

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

|

2024.08.31.

Egyszerű tojásleves recept
Recept
Egyszerű

Egyszerű tojásleves

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Péter-Héderi Csilla szerző profilképe

Péter-Héderi Csilla

|

2024.08.27.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Illatos-omlós csirke recept
Recept
Egyszerű

Illatos-omlós csirke

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

|

2025.02.07.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.