Kezdésként megtisztítunk minden zöldséget, majd a hagymát apró kockákra vágjuk, a répákat felkarikázzuk, a zellert és a krumplit falatnyi darabokra aprítjuk.
Ezután elkészítjük a grízkockát. Ehhez egy bögrében egy tojást és három evőkanál grízt összekeverünk. Fontos, hogy a tojás méretéhez igazítsuk a gríz mennyiségét, a cél az, hogy sűrű, de még önthető masszát, nokedlitésztához hasonló állagot kapjunk. Amint egyneműre kevertük az alapanyagokat, rögtön öntsük az egészet a fél evőkanál zsírral felhevített kuktába, különben a gríz elkezdi magába szívni a nedvességet. A kuktában elegyengetjük a grízt, majd két percig pirítjuk egyik oldalán, óvatosan megfordítjuk és a másik oldalán is lepirítjuk. Kivesszük a kuktából, egy centiszer egycentis kockákra vágjuk és félretesszük. (Nem érdemes nagyobb darabokra vágni, mert főzés közben úgyis megduzzad majd.)
Ezután a maradék fél evőkanál zsírt a kukta aljába tesszük, és lepirítjuk rajta a répákat. Amint a répa megpirult, ráöntjük a hagymát és a zellert, azokat is pirítjuk kicsit. Végül hozzáadjuk a krumplit és a grízkockákat, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a majoránnát, végül lefedjük a kuktát.
A túlnyomás kialakulása után tíz percig főzzük a levest, majd amint ki tudjuk nyitni a kuktát, tálalhatunk is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.