Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és ropogósra sütjük. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk az őrölt paprikával, és alaposan elkeverjük.
A lábast visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított vörös és fokhagymát, a meghámozott, kisebb kockákra vágott burgonyát, a meghámozott, felkarikázott kolbászt és a megtisztított, felkarikázott zöldpaprikát. Összepirítjuk, felöntjük egy kevés vízzel, és fedő alatt 10 percig pároljuk a szalonnás-kolbászos alapot.
A sűrített paradicsomot a lábasba tesszük, hozzáöntjük a szűrőbe téve leöblített bulgurt, elkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
Sóval, borssal ízesítjük, majd addig főzzük, amíg a bulgur és a burgonya teljesen megpuhul. Ha szükséges, közben pótoljuk az elpárolgott folyadékot. A pásztorbulgurt aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Saláta és savanyúság illik hozzá. Melegítve, másnap még finomabb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.