A karfiolt rózsáira szedjük, megsózzuk, és forró vízben, 5 perc alatt roppanósra főzzük.
Az olívaolajon üvegesre pirítjuk a felkockázott vöröshagymát és zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a darált pulykahúst. Megpirítjuk, megsózzuk, megborsozzuk és meghintjük pirospaprikával. Fél dl vizet aláöntünk, és folyamatosan kevergetve kb. 10-15 perc alatt készre főzzük.
A bulgurt tálba tesszük, megsózzuk, felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, majd lefedjük, és 20 percig állni hagyjuk.
A bulgurt összekeverjük a pulykahússal, majd egy olívaolajjal kikent tepsiben elkezdjük a rétegezést. Alulra karfiolt teszünk, majd a húsos keveréket. Így folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók elfogynak.
A rakott karfiol tetejét megkenjük joghurttal, majd megszórjuk a reszelt sajttal.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. A végén 220 fokra emelve a hőmérsékletet még pár percig rápirítunk, hogy a sajt szép aranybarna legyen.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGYAN KÉSZÜL A DIÉTÁS RAKOTT KARFIOL
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.