A burgonyákat megmossuk és meghámozzuk, felkarikázzuk, aztán egy lábasba tesszük. Felöntjük annyi hideg vízzel, amennyi ellepi. Megsózzuk, majd addig főzzük, amíg megpuhul. Ezután leszűrjük, és hideg vízzel átmossuk.
Egy másik lábasba tesszük a tojásokat, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Miután keményre főztük, leszűrjük és lehűtjük a tojásokat. Ezután meghámozzuk, és karikázzuk őket.
A póréhagymát megmossuk, felkarikázzuk. A konzervekről leöntjük a lét. A tejfölt egy tálba kanalazzuk, hozzáadjuk a megtisztított, átnyomott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és alaposan összekeverjük.
Egy magas falú tepsit kikenünk olajjal, elrendezzük benne szorosan egymás mellett a burgonyakarikák egyharmadát, majd enyhén megsózzuk. A burgonyarétegre helyezzük a tojáskarikák felét, majd elrendezzük rajtuk a tonhal felét. A póréból is szórunk a tonhalra, majd meglocsoljuk a fokhagymás tejföllel. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg az alapanyagok elfogynak, de a tetejére tejfölös burgonya kerüljön. Végül 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük a tonhalas rakott burgonyát, és kb. 50 perc alatt aranybarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.