A cukkinit megmossuk, 5-7 milliméteres szeletekre karikázzunk, az újhagymát felkarikázzuk, a fokhagymát egy fokhagymanyomó segítségével átnyomjuk, a parmezánt lereszeljük, a mozzarellát felkarikázzuk.
Egy serpenyőben, egy kevés olívaolajon közepes fokozaton megpirítjuk a cukkinikarikák mindkét oldalát. Sót ne adjunk hozzá, mert levet enged, és főni, párolódni kezd. Ügyeljünk arra is, hogy annyi cukkinikarikát tegyünk a serpenyőbe, amennyi pont belefér, ezzel is elősegítve a pirítást. Ha többet helyezünk bele, akkor is párolódni fog a cukkini. Több részletben pirítsuk meg az összes szeletet, ha elkészült tegyük félre.
Kevés olívaolajon alacsonyabb hőmérsékleten megfonnyasztjuk az újhagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd ha kissé összeesett, hozzáadjuk a sült cukkinit, és 1-2 percen belül a fokhagymát is. Fűszerezzük kakukkfűvel, és újra megsózzuk. Pár perc elteltével levesszük a serpenyőt tűzről, és a cukkinit egyenletesen eloszlatva leterítjük egy tepsibe.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A cukkinihez adjuk a lecsepegtetett kukoricát, lefedjük a mozzarellával, megszórjuk a parmezánnal, majd a sütőbe tesszük, és nagyjából 15-20 perc alatt pirosra sütjük.
Ha elkészült, már tálalhatjuk is. Kiváló köret sültek mellé, de önálló, könnyű fogásként is megállja a helyét.
Nézd meg videón is, hogyan készül a sajtos-kukoricás rakott cukkini
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.