Az omlós tejkaramella elkészítéséhez a sűrített tejet egy lábasba öntjük, hozzáadjuk a vajat és több lépésben a kristálycukrot. Alacsony lángon főzni kezdjük és folyamatosan kevergetjük, nehogy leégjen vagy kifusson. Ha kell, emeljük le a tűzről a lábast, vagy csökkentsük a hő erejét.
A tejkaramellát 10-15 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett, de ne hagyjuk, hogy teljesen megbarnuljon, ugyanis akkor keserű lesz az íze.
A masszát ezután kézi robotgéppel 10-15 perc alatt habosra verjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Minél nagyobb a tepsi, és minél jobban el tud terülni a massza, annál hamarabb megdermed.
A tejkaramellát hűtőbe vagy fagyasztóba tesszük, de ha van időnk, a levegőn is hagyhatjuk kihűlni és megszilárdulni. Ízlés szerint kockákra vágjuk és papírba csomagolva tároljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül házilag az omlós tejkaramella!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.