A tejet felforraljuk a narancs lereszelt héjával, a porcukorral és 1 csipet sóval. Beleszórjuk a búzadarát, kis lángon kb. 8 percig főzzük, majd lehúzzuk le a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Azután beledolgozzuk a tojássárgájákat, a zsemlemorzsát és a puha vajat. Az így kapott masszát egy darab alufóliára kanalazzuk, 5 cm átmérőjű rudat formázunk belőle, becsomagoljuk, és 15 percig pihentetjük.
Az alufólia eltávolítása után 2-3 cm vastag szeletekre vágjuk a rudat. Egy-egy kocka nugátot rakunk azok közepére, mindből gombócot formázunk, és forrásban lévő vízben 3 percig főzzük azokat. Végül leszűrjük.
A gombócokat megforgatjuk egy kevés darált mogyoróban, kakaóporban, felaprított pisztáciában, darált mákban, durvára tört kukoricapehelyben vagy kókuszreszelékben.
A cukrot karamellizáljuk, majd felöntjük a tejjel, és kb. 20 perc alatt sűrűre főzzük. Ezzel kínáljuk a grízgombócokat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.