A pisztáciás tiramisuhoz a tojásokat szétválasztjuk. Lefőzünk két adag kávét, vagy 3 dl vízben feloldunk egy evőkanál instant kávét. Hagyjuk kihűlni. A pisztácia héját eltávolítju,k és a magokat késsel durvára aprítjuk.
Egy lábasban kevés vizet forralunk, és a vízgőz felett, egy magas falú edényben egy csipet sóval és 2 dkg porcukorral kemény habbá verjük a tojásfehérjét.
A gőz fölé egy új tálat teszünk, beleöntjük a tojássárgájákat és a maradék, 6 dkg cukrot, majd mixerrel habosra keverjük. A művelet 3-4 percet is igénybe vehet.
A mascarponét összekeverjük a pisztáciavajjal, majd hozzáadjuk a kihabosított tojássárgát is. Ezután több lépésben hozzákeverjük a felvert tojásfehérjehabot.
Előveszünk egy 20 × 30-as kerámia sütőedényt, és ebbe rétegezzük a tiramisut.
A tepsi aljára egy keveset kenünk a krémből, majd erre helyezzük a kávéban épp csak megmártott babapiskótákat. Ezután jöhet a megmaradt krém fele, amire rászórjuk a felaprított pisztácia felét.
Ezután ismét egy réteg kávéba mártott babapiskóta jön, majd a többi krém. Legvégül alaposan megszórjuk az aprított pisztáciával.
Hűtőben egy éjszakát pihentetjük.
Nézd meg videón, hogyan készül a pisztáciás tiramisu!
Megjegyzés
A sós, pörkölt pisztáciától még különlegesebb, finomabb lesz ez az édes és krémes sütemény.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.