A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját és a fehérjét egy-egy hőálló keverőtálba tesszük.
Egy lábasban vizet melegítünk. Ha felforrt, lekapcsoljuk a tűzhelyet. (Ez a gőz segít majd felmelegíteni, fertőtleníteni a tojásokat.)
A tojássárgákat a gőz fölött kézi mixerrel magas fokozaton óvatosan addig keverjük, amíg a hőmérséklete eléri a maximum 60 fokot (ez 1-2 perc), ezután hozzáadunk 6 dkg cukrot, és addig folytatjuk a keverést, míg világos és habos lesz. Ha kész, félretesszük.
Jöhet a tojásfehérje: gőz fölött 2 dkg cukorral kemény habbá verjük.
A cukros sárgájához hozzáadjuk a mascarponét, és addig keverjük, amíg szép, sűrű krémet kapunk. A tojásfehérjét egy spatulával két részletben óvatosan beleforgatjuk a mascarponés krémbe, ügyelve, hogy a habot ne törjük össze.
Következhet az összeállítás: egy négyzet alakú magas falú tepsibe kanalazzuk a krém harmadát, erre rakjuk a 2-3 másodpercre hideg kávéba mártott babapiskótákat szépen elrendezve. Újabb réteg krém következik, amit meghintünk kakaóporral, és erre kerül egy újabb réteg kávéba mártott babapiskóta. A maradék mascarponés krémet a tetejére öntjük, egy spatulával eloszlatjuk, végül kakaóporral meghintjük.
Lefedve a hűtőbe tesszük pihenni legalább 4 órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.