Egy keverőtálba öntjük a matchatea-port, ráöntjük a vizet, és alaposan összekeverjük, felhasználásig félretesszük.
Két hőálló keverőtálba kettéválasztjuk a tojásokat, az egyikbe a sárgáját, a másikba a fehérjét tesszük.
Egy lábasban vizet forralunk, ha forr, levesszük a tűzről, és a lábas tetejére rakjuk a tojássárgájás tálat, ügyelve arra, hogy a tál ne érjen vízbe. A tojássárgájákhoz adunk 6 dkg cukrot, és vízgőz felett robotgép segítségével fehéredésig keverjük. Ha kész, félretesszük.
Következik a tojásfehérje, hozzáadunk egy csipet sót, és ezt is a vízgőz felett verjük fel borotvahab-állagúra, úgy, hogy menet közben hozzáadunk 2 dkg cukrot. Ha elkészült, ezt is félretesszük.
A tojássárgájás alaphoz hozzáadjuk a mascarponét, és egy habverő segítségével egynemű krémmé keverjük, majd egy spatulával óvatos mozdulatokkal több részletben a tojásfehérjehabot is hozzáadjuk, ügyelve arra, hogy a habot ne törjük össze. Az egészet fényes krémmé keverjük.
Jöhet a tiramisu összeállítása. Egy közepes méretű, magasabb falú tepsiben vagy kerámiatálban először egy kevés krémet eloszlatunk, majd a babapiskótákat egyenként 2-3 másodpercre a matcha teába mártjuk, és egyenletesen elrendezve a krémre helyezzük. Következik még egy réteg krém, majd még egy réteg teába mártott piskóta. Az utolsó réteg krém legyen, végül az egészet meghintjük matchatea-porral.
Az elkészült tiramisut fogyasztás előtt egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Nézd meg videón is, hogyan készül a matcha teás tiramisu:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.