Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Narancsos-karamellás tiramisu recept
recept
Bonyolult
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Narancsos-karamellás tiramisu

60 perc
6 adag
Átlagos
2022. 12. 03.

Elkészítés

  1. A narancsos-karamellás tiramisuhoz először a karamellöntetet készítjük el, hogy legyen ideje kihűlni. Ehhez a cukrot a vízzel együtt egy nagy serpenyőben közepes lángon megkaramellizáljuk. Vigyázat, ne kevergessük, csak a serpenyőt forgatgassuk!
  2. Közben a tejszínt felforrósítjuk egy másik edényben.
  3. Ha szép aranybarna színű a karamell, lehúzzuk a serpenyőt a tűzről, és hozzákeverjük a vajat, a forró tejszínt és a sót.
  4. Visszatesszük tűzhelyre, és alacsony hőfokon addig kevergetjük, amíg egy szép sima, selymes karamellszószt kapunk. Végül hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. Most jön a narancsszirup. Ehhez két narancs levét kifacsarjuk, és 2 dl vízzel pár perc alatt összeforraljuk. Hozzáadjuk a narancslikőrt és a kandírozott narancshéjat, majd ezt is kihűtjük.
  6. A tojássárgákat egy nagy, hőálló keverőtálba tesszük, és állandó kevergetés mellett gőz fölött kb. 2 perc alatt mártás sűrűségűre pasztörizáljuk. Vigyázat a tál alja ne ér jen bele a forró vízbe, mert megég a tojás! Jeges vízfürdőn (egy tepsibe jégkockás vizet helyezve) pár percig kevergetve kihűtjük. Akkor jó, ha a tál alja már hideg.
  7. Hozzáadjuka porcukrot, és elektromos habverővel kemény habbá, fehéredésig verjük. Kemény hab lesz, csak legyünk kitartóak. Majd a mascarponével addig keverjük, amíg kenhető állagú nem lesz. Ezután kb. fél órát pihentetjük a hűtőben.
  8. A másik két narancsot meghámozzuk, a húsát kifilézzük. Előkészítünk egy jénai tálat vagy nagyobb üveg kelyhet.
  9. A babapiskótát egyenként gyorsan belemártjuk a narancsszirupba, kiemeljük (nem szabad áztatni, csak egy pillanatra mártsuk be), majd kirakjuk vele az edény alját.
  10. A tojásos mascarponekrém felét rákenjük, meglocsoljuk karamellszósz felével, és kirakjuk filézett narancsszeletekkel.
  11. A babapiskóták másik felét ugyancsak megmártjuk, majd keresztirányban egymás mellé helyezzük a tálba. Rákenjük a krém másik felét, elsimítjuk, majd jöhet a maradék karamellkrém.
  12. Lefóliázva, normál hűtőben 12 órát pihentetjük. Tálaláskor feldíszítjük filézett narancsszeletekkel és kandírozott narancshéjjal. 

     

Nézd meg videón, hogy készül a narancsos-karamellás tiramisu:

 

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Piskótatekercs HuLaLa habos gesztenyekrémmel
Recept
Egyszerű

Piskótatekercs HuLaLa habos gesztenyekrémmel

100 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Szponzorált Tartalom   szerző profilképe

Szponzorált Tartalom

Hópuszedli
Recept
Egyszerű

Hópuszedli

30 perc
|
26 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Dubai csoki
Recept
Egyszerű

Dubai csoki

95 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Mirinda-szelet
Recept
Egyszerű

Mirinda-szelet

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Pudingos ökörszem kétféle töltelékkel
Recept
Mester

Pudingos ökörszem kétféle töltelékkel

135 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Csokis lávasüti
Recept
Rafinált

Csokis lávasüti

32 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Rumbaba
Recept
Mester

Rumbaba

220 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Almás krémes
Recept
Rafinált

Almás krémes

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Eszterházy-torta
Recept
Mester

Eszterházy-torta

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Hasonló receptek

Matcha teás tiramisu recept
Recept
Rafinált

Matcha teás tiramisu

60 perc
|
4 adag
|
Költséges
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Tiramisu (autentikus recept) recept
Recept
Egyszerű

Tiramisu (autentikus recept)

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Narancsos-csokis isler recept
Recept
Rafinált

Narancsos-csokis isler

40 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Karamellkrémmel töltött csokis keksz recept
Recept
Egyszerű

Karamellkrémmel töltött csokis keksz

120 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Karamellás lávasüti recept
Recept
Mester

Karamellás lávasüti

120 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Karamellás-tejszínes sütemény recept
Recept
Egyszerű

Karamellás-tejszínes sütemény

60 perc
|
10 adag
|
Megfizethető
Papikné Veress Andrea szerző profilképe

Papikné Veress Andrea

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.