Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Skót krémes recept
recept
Mester
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Skót krémes

180 perc
6 adag
Átlagos
2024. 03. 27.

Elkészítés

  1. A skót krémes tésztájához a lisztet keverjük össze a sütőporral és a sóval, majd szitáljuk át.
  2. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt hideg margarint, majd kezdjük el összemorzsolni.
  3. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást és a tejet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. (ha szükséges akkor adjunk hozzá még tejet, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk).
  4. Ezután osszuk el három egyenlő részre a tésztát, majd gyúrjuk gombóccá.
  5. Egy sütőpapírt szórjunk meg liszttel, majd nyújtsuk ki rajta az egyik tésztagombócot 22x32 cm nagyságú téglalappá. Sűrűn megszurkáljuk villával, hogy sütés közben ne púposodjon majd fel a tészta. (a maradék két tésztagombóccal is így járjunk el)
  6. Ezután a tésztát a sütőpapírral együtt emeljük át egy tepsi hátlapjára, majd helyezzük be előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 6-8 perc alatt süssük szép világos zsemleszínűre. (Én 160 fokon, 7 percig sütöttem.)
  7. A sütőből kivéve, a sütőpapírral együtt helyezzük rácsra a tésztalapot és hűtsük ki teljesen. Amikor levesszük a tepsi hátlapjáról sütőpapírral együtt a megsült tésztalapot, rögtön rátehetjük a következő, sütőpapíron kinyújtott tésztalapot, és már mehet is be a sütőbe.)
  8. A tojásokat válasszuk szét, majd a fehérjét egy csipet sóval kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, kanalanként adagoljuk hozzá a kristálycukrot, és verjük fel kemény habbá. Ezután tegyük félre.
  9. A tojások sárgáját keverjük simára a porcukorral, majd adjuk hozzá a vaníliás cukrot, egy kevés tejet, a lisztet, és keverjük simára, csomómentesre.
  10. Ezután állandó keverés mellett, adjuk hozzá a maradék hideg tejet, és szintén keverjük simára. Ezután tegyük fel a tűzre, és kisebb lángon, állandó keverés mellett, főzzük sűrűre, majd vegyük le a tűzről.
  11. Ezután a keményre felvert tojáshabot, apránként keverjük hozzá a forró masszához úgy, hogy egy sima krémet kapjunk, majd hagyjuk kihűlni.
  12. Egy 22x32 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük bele az egyik, kihűlt tésztalapot, majd egyenletesen kanalazzuk rá a szintén kihűlt krém felét.
  13. Ezután helyezzünk rá egy tésztalapot, egyenletesen kanalazzuk rá a maradék krémet, majd helyezzük rá a maradék tésztalapot. A felső tésztalapot ezután tenyérrel nyomkodjuk le, majd helyezzünk rá egy tepsit nehezéknek, és így hagyjuk 1-2 órát állni, majd vegyük le a tepsit. (Én a tepsibe tettem még 1 kg lisztet is, hogy jól lenyomja.)
  14. Az elkészült süteményt hagyjuk legalább egy napot állni, hogy a tésztalapok felpuhuljanak, a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.


Megjegyzés
Tálalás előtt, ízlés szerint, szórjuk meg a süteményt porcukorral, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

Recept értékelése

Ajánljuk még

Néró teasütemény
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Citromos kevert süti
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zserbó – az eredeti recept
Recept
Rafinált

Zserbó – az eredeti recept

90 perc
|
6 adag
|
Költséges
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt
Recept
Egyszerű

Bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt

10 perc
|
1 adag
|
Olcsó
Hadarik Rita szerző profilképe

Hadarik Rita

Bögrés mézeskalács
Recept
Egyszerű

Bögrés mézeskalács

25 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Női szeszély, ahogy a nagymamám készíti
Recept
Mester

Női szeszély, ahogy a nagymamám készíti

50 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Darázsfészek
Recept
Rafinált

Darázsfészek

120 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Forró csoki
Recept
Egyszerű

Forró csoki

10 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Női szeszély, ahogy a nagymamám készíti recept
Recept
Mester

Női szeszély, ahogy a nagymamám készíti

50 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Almás krémes recept
Recept
Rafinált

Almás krémes

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Házi franciakrémes recept
Recept
Rafinált

Házi franciakrémes

120 perc
|
12 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Madártejszelet recept
Recept
Egyszerű

Madártejszelet

60 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Tojáslikőrös amerikai krémes recept
Recept
Rafinált

Tojáslikőrös amerikai krémes

90 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Tangószelet recept
Recept
Egyszerű

Tangószelet

75 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Krémes spenótfőzelék recept
Recept
Egyszerű

Krémes spenótfőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Majorannás burgonyafőzelék recept
Recept
Egyszerű

Majorannás burgonyafőzelék

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Zserbó – az eredeti recept
Recept
Rafinált

Zserbó – az eredeti recept

90 perc
|
6 adag
|
Költséges
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt recept
Recept
Egyszerű

Bögrés-mikrós sütemény 3 perc alatt

10 perc
|
1 adag
|
Olcsó
Hadarik Rita szerző profilképe

Hadarik Rita

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.