A mogyorót és a mandulát felhevített serpenyőbe szórjuk, és kevergetve pirítjuk 10-15 percig.
A felaprított étcsokoládét a felkockázott vajjal együtt fémtálba tesszük, és vízfürdőben felolvasztjuk. Közben a fehér csokoládét és a mandulás csókot durvára vágjuk.
A felolvasztott vajas csokoládét kivesszük a vízfürdőből. Hozzáadjuk a pirított mogyorót és mandulát, a reszelt narancshéjat, valamint az aprított fehér csokit és amarettit. Alaposan összekeverjük, és a hűtőben pihentetjük 1 órát.
A munkalapon kiterítünk egy legalább 40 cm hosszú folpackot. A közepére halmozzuk a fele csokis masszát, és 20 cm hosszú, 4-5 cm vastag rúddá formázzuk. Szorosan a folpakba tekerjük, a két végét szaloncukorszerűen összekötjük, majd a hűtőbe tesszük 1 órára. Ugyanígy járunk el a maradék masszával is.
A hűtőből kivett rudakat a folpak leszedése után porcukorba hempergetjük. Végül a „szalámikat” konyhai zsineggel tetszés szerint körbekötözzük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.