Az epres-mogyorós galette elkészítéséhez a lisztet keverjük össze a sóval, adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat, majd morzsoljuk össze. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tejfölt és a hideg vizet, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze (a tejfölt kanalanként adjuk hozzá, mert lehet nem kell mind). Ezután csomagoljuk be fóliába, majd tegyük be a hűtőbe legalább 30 percre.
Ameddig a tészta a hűtőben pihen, készítsük el a tölteléket. A mascarponét keverjük simára a porcukorral, vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal, őrölt fahéjjal, majd keverjük hozzá a darált mogyorót is.
A tésztát vegyük ki a hűtőből, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki vékonyra, és vágjunk ki belőle négy egyforma nagyságú kört.(Én egy fedőt tettem a tésztára és azt vágtam körbe.) A tésztakörök közepére kenjük rá a mascarponés-diós tölteléket, majd helyezzük rá az előzőleg felszeletelt epret. Ezután az üresen maradt tésztát hajtsuk rá a töltelékre.
Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd helyezzük rá a megtöltött tésztákat, és kenjük le felvert egész tojással. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 percig, hogy szép aranybarnára süljön a tészta.
Megjegyzés
Tálalás előtt hagyjuk langyosra hűlni, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint porcukorral is megszórhatjuk. Mogyoró helyett pl. diót is keverhetünk a töltelékbe.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.