A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A spárgát megmossuk, a fás részt, ahol eltörik, eltávolítjuk, majd egyforma, 4-5 centis darabokra vágjuk.
Ezután sütőtálba rendezzük, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, sózzuk, és alaposan összeforgatjuk. Az ízesített spárgát sütőbe helyezzük, és a spárga vastagságától függően 10-15 perc alatt megsütjük.
Ezalatt a megmosott eprek zöld szárát levágjuk, és az epreket negyedekre daraboljuk.
Az öntetet is elkészítjük, egy kis keverőtálba kanalazzuk a mézet, citromlevet facsarunk rá, és habverővel kevergetni kezdjük. Közben hozzácsorgatjuk az olívaolajat, ízesítjük sóval, borssal, és az egészet egyneműre keverjük.
A megsült spárgát hagyjuk kihűlni, majd keverőtálba öntjük, hozzáadjuk az epret, meglocsoljuk az öntettel, és alaposan összeforgatjuk. Jöhet a tálalás.
Egy nagyobb méretű lapos tálra rendezzük a spárgás-epres salátát, a tetejére feta sajtot morzsolunk és prosciuttodarabokat tépkedünk.
El is készültünk ezzel a roppant egyszerű, de igazán finom és különleges salátával.
Nézd meg videón, hogyan készül az epres spárgasaláta!
Megjegyzés
Amikor spárga- és eperszezon jön, kihagyhatatlan ez az egyszerű, de annál mutatósabb remek saláta.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.